Első lépésként horonyvágó géppel ki kell vágni a szükséges méretű hornyokat. Az épület repedések kijavításának egyik - talán a leghatékonyabb - módszere a Brutt-Saver repedésöltéses technológia.
Nagyon fontos, hogy először mindig a repedés okát kell kideríteni és megszüntetni, s csak az ok megszűntetése után (általában a süllyedési folyamat megállítása után) érdemes a repedések kijavításával foglalkozni.
Ha az ok továbbra is fennáll, akkor újabb repedések megjelenésével kell számolni.

Első lépésként horonyvágó géppel ki kell vágni a szükséges méretű hornyokat. Ezek mélységét, szélességét, a beépítendő spirálok átmérőjét, darab számát tapasztalt statikusnak kell megadnia!Ragasztó injektálása Második lépésként alaposan ki kell tisztítani, portalanítani a hornyokat. Ezután a horony aljába kb. 1 cm vastag rétegben speciális ragasztót kell injektálni.A spirál elhelyezése a horonyban Harmadik lépésként az előre méretre vágott Brutt-Saver spirált el kell helyezni a horonyban, a még lágy ragasztóba ágyazva. Mivel a ragasztó gyorsan köt, ezzel a művelettel nagyon kell igyekezni, nagy gyakorlat szükséges hozzá.Második réteg ragasztó injektálása Negyedik lépésként a behelyezett spirált újabb 1 cm vastag ragasztó réteggel befedjük.
Ha egy horonyban több spirált kell elhelyezni, akkor ennek megfelelően mélyebb hornyot kell vágni, s minden spirál elhelyezése előtt 1 cm vastag ragasztó réteget kell beinjektálni.1200 mm-es fúrószár Nemcsak horonyban, de furatokban is el lehet helyezni Brutt-Saver spirált. Például ennél a boltívnél szükség volt az ívbe vágott horonyba elhelyezett spirálokat "felfüggeszteni" a boltív ép, teherbíró téglaszerkezetébe. 1 m mély 14 mm-es furatokat készítettünk, a tengelyvonaltól váltakozva jobbra-balra ferdén befúrva.Ilyen mélyre csak speciális "célszerszám" segítségével lehet tökéletesen injektálni. Nagyon fontos, hogy a furat teljesen ki legyen töltve ragasztóval.A furatba elhelyezett spirál végét behajlítjuk a horonyba, így biztosan sikerül felfüggeszteni a horonyban lévő spirált a felső tégla szerkezetekbe.Egy leszakadni készülő támpillér megfogása Brutt-Saverrel a szerencsi református templomnál.Itt még furatokba beépített spirálokra is szükség volt.Ezt a támpillért egyébként még utólagosan alá is kellett alapozni.