3., Családi házak, épületek vétel előtti szakértése


Családi ház vétele előtt nagyon megéri tapasztalt statikus szakértővel a ház állapotát ellenőríztetni!!


Sok - a nem szakemberek figyelmét elkerülő - árulkodó nyom van, amelyek különböző épületkárokra utalnak. Ezek felismerése, rákérdezése bizonyos munkák elvégzésére vagy el nem végzésére a leendő vevőnek sok százezres vagy milliós összegű alkudozásra adnak alapot. Ennek csak egy töredéke a szakértő dja.

Budapest és vonzáskorzetében a helyszíni szakértés díja 20-30000 Ft + ÁFA , a Csobánkától való távolság függvényében.


Nagyon fontos, hogy a Vevő, a Megbízóm a lehető legalaposabb képet kapja a házról, ami Neki megtetszett.

Sokszor éreztem magam rosszul, amikor a vásárlás lázában égő kedves ügyfelemet le kellett egy kicsit hűtenem. Ahogy soroltam és mutattam a komoly hibák sorozatát, úgy tűnt el a lelkesedés az arcukról. Pedig azt hitték, hogy végre ráakadtak a legjobb házra, vételre.

Tíz házból 9-nél azt szoktam tanácsolni, hogy döntésük előtt még nézzenek meg több eladó házat.


Sok rendes, becsületes embert sikerült megmentenem attól, hogy beleugorjanak egy olyan vételbe, amely a pénzüket nyelte volna csak, de sohasem lett volna tökéletes.


Volt olyan ügyfelem, aki négyszer hívott ki különböző házakhoz, s nem győzött hálálkodni, hogy lebeszéltem az előzőekről.

A helyszíni szakértés során az adottságok függvényében átvizsgálom az egész épületet: alapozás, alapfalak, lábazatok, fal és padló alatti szigetelések,hőszigetelések, falazatok, repedések, süllyedések, vizesedések, penészesedés, födémek, koszorúk, kiváltók, oszlopok, tetőszerkezet, faszerkeztek, burkolatok, vakolatok, nyílászárók, kémények, teraszok, járdák, vízelvezetés.
Süllyedési repedés Mindenhol lehet árulkodó jeleket találni még feltárás nélkül is!
Ha lehetőség van feltárásra (vétel előtt ritkán), akkor kisebb feltárást a szemle során elvégzek, nagyobb feltárást előzetesen meg kell beszélni és megrendelni. Természetesen a helyreállítást is vállaljuk. Ilyen esetekben egyedi árat kalkulálunk.

Ezen a házon ilyen repedéseket találtam, mégsem sikerült lebeszélnem a vevőt a vételről.